фокуси

Начало | фокуси | Как телефонът може да влезе в балона – най-смешният фокус

Как телефонът може да влезе в балона – най-смешният фокус

Аз детето | 2016-07-22

Как телефонът може да влезе в балона – най-смешният фокус

Днес ще ви предложим един фокус, който никой друг фокусник в света не е правил. Е, почти никой, освен този, който го е измислил. Всеки знае, че правенето на фокуси е много стар занаят или хоби, но тогава не е имало такива мобилни телефони, каквито има сега. А знаете ли нещо много интересно, оказва се, че мобилните телефони не са просто модерни играчки, с които можем не само да се обаждаме, а и още много неща. Оказва се, че те са много подходящи и за интересни фокуси, като този, който ще ви покажем сега.

Знаете ли, че вие сте толкова добри фокусници, че можете да вкарате телефон в балон само с погледа си? не сте сигурни ли? Тогава опитайте фокуса. Той се прави много лесно, но е много ефектен. Предимството на този фокус е, че за него се искат само две неща: телефон и балон. Няма значение какъв точно е телефонът, нито цветът на балона. Не се изисква почти никаква подготовка, освен може би една-две тренировки и това е всичко.

Фокусът е наистина впечатляващ. Фокусникът показва един обикновен балон в едната си ръка и един обикновен мобилен телефон в другата. Можете дори да поискате мобилния телефон на някого от публиката, за да е ясно, че няма лъжа и измама с него. Стига да е съгласен да го „жертва“. След като сте уверили всички, че няма нищо необичайно в двата предмета, надуйте балона. Не е нужно да се надуе докрай – може и малко. След това леко придържате отвора му и лека-полека изпускате въздуха, като през това време бавно приближавате и телефона към балона. И изведнъж, о чудо! Телефонът, който до този момент се намираше в ръката ви, вече се е оказал вътре в балона с изпуснат въздух. След това внимателно пускате ръката си, но телефонът си остава в балона! Как ли сега ще бъде изваден оттам и как се е побрал? Магия!

Тайната на фокуса всъщност е много проста. Не се използва нищо допълнително, нито има някаква особена подготовка. Цялата работа може дори да се обясни с няколко думи – телефонът е зад балона – това е всичко. Най-лесният начин да демонстрирате фокуса за първи път е да оставите телефона на бюрото и да държите балона с две ръце, като докато изпускате въздуха леко го притискате към масата и телефона. След това правите същото, но без масата. Целта е да оставите у зрителите си впечатлението, че балона е „глътнал“ телефона, а той всъщност просто е зад него и е обхванат плътно от балона и изглежда, че все едно е вътре. Докато го закрепвате е задължително и да кажете няколко магически думи – това е най-важното отвличане на вниманието във всеки един фокус.

Общо взето тайната на фокуса изглежда така:

Сигурни сме, че след няколко тренировки ще го правите перфектно и никой няма да успее да разкрие тайната, освен ако сами не му я кажете. А за веселбата и смеха – сами ще видите!

Вижте още:
Балони и хелий – вълшебната комбинация за страхотно летене
Може ли балон да не се спука с игла?
Чудото огнеупорен балон
Непослушният балон
Магическо надуване на балон



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град