зоокът

Начало | зоокът | Малкият Алф от софийския зоопарк вече е пораснал и много игрив

Малкият Алф от софийския зоопарк вече е пораснал и много игрив

Аз детето | 2017-01-19

Малкият Алф от софийския зоопарк вече е пораснал и много игрив

Помните ли маймунчето Алф, което се роди на 31 януари 2015 година в зоопарка в София? Малко след раждането му специалисти установиха, че майката няма кърма и не може да се грижи за бебето, поради което се наложи маймунчето да бъде отгледано от служители на Зоологическа градина София в домашни условия. Тогава много хора се притесниха, че отделено от майка си и гледано от хора, малкото сладурче няма да оцелее. Всеотдайните служители от зоопарка, както и малкия Алф обаче опровергаха тези твърдения по най-категоричния начин. Малко повече от година след раждането на Алф той расте и се чувства по-щастлив от всякога.

„Няма как да работиш с животни, в случая диви, и да не ги обичаш. Те просто няма да ти го позволят. Само погледа, който получавам от Алф, това ми е достатъчно“, разказа пред Нова телевизия Диана Чонова, административен директор на софийския зоопарк. През март миналата година Алф се похвали с няколко зъбчета, а видео от прохождането му стана истински хит в интернет. Вече на една годинка, Алф е напълно здрав... и много лаком. Обича марули, лук, варени картофи. Все още обаче живее в карантинното отделение. За да не е самотен, компания му правят гледачите.

Близо 2000 екземпляра живеят в столичния зоопарк, като много от тях вече са се приспособили към зимните условия. Мечките заспаха, а топлолюбивите птици се преместиха в по-уютни клетки.

Снимка: Зоопарк София



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град