новини детски

Начало | новини детски | Рекорден брой посетители на „Детски базар на професиите“

Рекорден брой посетители на „Детски базар на професиите“

Аз детето | 2016-12-01

Рекорден брой посетители на „Детски базар на професиите“

Второто издание на „Детски базар на професиите“ събра над 1600 посетители на 25 и 26 ноември в Националния дворец на културата. В събитието взеха участие 35 лектори от различни професионални области, а на 13 щанда децата се докоснаха до макети и инсталации, представящи дейностите на някои от специалистите.

Детският базар е част от програмата „Гордея се с труда на моите родители“ на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

Първият ден от събитието беше предназначен за посещения на училища. Изнесените лекции бяха 10, а общо 750 подрастващи имаха възможността да се докоснат до същността на професиите.

Вторият ден беше отворен за посещения както за деца, така и за родители. Приблизително 850 посетители избираха коя от всички 23 лекции да слушат. Щандовете на професиите енергетик, химик, геолог, лаборант, програмист, фармацевт, газов инженер, графичен дизайнер, минен инженер, радио и телевизионен журналист също бяха достъпни за всички.

Развитието на „Гордея се с труда на моите родители“ и засиленият интерес към него са налице. С всяка изминала година броят на партньорите и фирмите-участници се увеличава. Проектът става все по-популярен както сред децата и подрастващите, така и сред фирмите, които им дават реална представа за професиите и ги подкрепят в ранния избор на бъдеща кариера. „Тези резултати ни доказаха, че има нужда от подобни проекти и сме сигурни, че през следващата година „Детски базар на професиите“ ще събере още повече компании, училища и деца“, споделят организаторите.

Вижте още:
Как се става писател разказа Юлия Спиридонова – Юлка



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град